Maak nu een afspraak:

0494 / 30 00 97

info@petitgrain.be

Ontdek massagepraktijk Petit Grain in Bornem en laat u optimaal verwennen.

De werking van massage

De heilzame werking van massages is al eeuwenlang bekend. Massages werken door op mentaal, emotioneel, energetisch en fysiek vlak.  Massages geven een vermindering van stress door de kalmerende werking op de zenuwen. Oxytocine wordt geproduceerd waardoor een gevoel van ontspanning en welbehagen ontstaat. Na een massage kan men kwaliteitsvoller slapen. De bloeddruk daalt, spanningen nemen af.

Endorfinen komen vrij die stemmingverhogend en pijnstillend werken. Men komt positiever in het leven te staan. Men komt meer in contact met het lichaam waardoor het zelfgenezend vermogend van het lichaam aangesproken wordt.

Een massage heeft een positieve invloed op verschillende processen in het lichaam zoals o.a. bloed- en lymfecirculatie, spijsverteringprocessen, afvalstoffen worden afgevoerd.

Massagetechnieken

Naast een 2 jaar durende opleiding tot massagetherapeut in het zomerhuis te Ekeren volgde ik verschillende cursussen om mij verder in massagetechnieken te verdiepen. Een greep uit de bijkomende opleidingen: Zweedse, Californische en Hawaïaanse massage, Holistic Pulsing, voetreflexologie, belevingsgerichte massages voor bejaarden en dementerenden, massage in palliatieve zorg. Kortere modules met betrekking tot cranio sacrale en fascia-therapie.

Ik tracht te zorgen voor een totaalervaring aan geuren, muziek en gevoel. Doel is om rust en ontspanning te bieden en om je mee te nemen naar een andere wereld.  Een wereld waar u belangrijk bent en helemaal tot ontspanning kan komen.  Waar u met al uw zintuigen rust en ontspanning kan waarnemen

Ik werk intuïtief en gebruik verschillende technieken op basis van de noden van de klant of wat zich op dat moment aandient.  Mijn massages bestaan vooral uit lange diepgaande en ritmische bewegingen die een meditatieve werking hebben, afgewisseld met kortere kneedbewegingen.  Alle massages worden met evenveel aandacht gegeven. Daarom zal ik nooit meer dan drie massages op een dag geven. Ik vind het belangrijk dat elke massage met dezelfde intentie gegeven wordt.

Ik bied massages aan voor 30 minuten, 60 minuten of 80 minuten. U kan zelf een pakketje samenstellen met de zones die gemasseerd moeten worden. Bijvoorbeeld:

  • Rug, hoofd, nek en schoudermassage (30 minuten)
  • Voetmassage (30 minuten) eventueel in combinatie met een magnesium* voetbadje (30 minuten)
  • Lichaamsmassage (60 of 75 minuten)

*voldoende magnesium in het lichaam voorkomt spierkramen, soepele gewrichten en geeft meer energie, het heeft tevens een gunstige invloed op het stofwisselingsysteem.  Magnesium wordt door de huid gemakkelijk opgenomen.

Ook ouderen en dementerenden hebben behoefte aan aanraking. Aanraking is van vitaal belang voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Bij dementie is er nog weinig contact met de buitenwereld. Een aanraking of massage is een communicatievorm zonder woorden. Een massage voor ouderen en dementerenden wordt beperkt tot een zachte hand- en voetmassage, eventueel aangevuld met een zachte schouder- en hoofdmassage. Indien de persoon bedlegerig is, kunnen zachte wiegbewegingen toegevoegd worden. Alle aandacht gaat naar de persoon in kwestie en zijn/haar comfort. Voor deze massages richt ik mij tot rusthuizen. Prijzen worden aangerekend per dagdeel van 2u. Voor verplaatsingen buiten de regio Bornem (postcode 2880) worden transportkosten aangerekend.

Persoonlijke service

Privacy vind ik zeer belangrijk en ik tracht ervoor te zorgen dat u zich optimaal op uw gemak kan voelen.  Ik verlaat de kamer tijdens het aan- en uitkleden.  Verder werk ik gedurende heel de massage met handdoeken zodat u zich op geen enkel moment naakt zult voelen. Enkel het op dat moment te masseren lichaamsdeel wordt ontkleed. Geslachtsorganen blijven altijd bedekt. Discretie staat centraal.  Ontspanning begint bij comfortabel voelen en daar besteed ik aandacht aan.

Het is een maatschappelijk misverstand om te accepteren dat stress bij het leven hoort

– Richard Carlson