Ontdek massagepraktijk Petit Grain in Ramsdonk en laat u optimaal verwennen.

 

Intuïtieve relaxatiemassage voor volwassenen

De heilzame werking van massages is al eeuwenlang bekend.  Massages werken door op mentaal, emotioneel, energetisch en fysiek vlak.  Massages geven een vermindering van stress door de kalmerende werking op de zenuwen. Oxytocine wordt geproduceerd waardoor een gevoel van ontspanning en welbehagen ontstaat. Na een massage kan men kwaliteitsvoller slapen.  De bloeddruk daalt, spanningen nemen af. Endorfinen komen vrij die stemmingverhogend en pijnstillend werken.  Men komt positiever in het leven te staan.   Men komt meer in contact met het lichaam waardoor het zelfgenezend vermogend van het lichaam aangesproken wordt.
Een massage heeft een positieve invloed op verschillende processen in het lichaam zoals o.a. bloed- en lymfecirculatie, spijsverteringprocessen, afvalstoffen worden afgevoerd.

Naast een 2 jaar durende opleiding tot massagetherapeut in het zomerhuis te Ekeren volgde ik verschillende cursussen om mij verder in massagetechnieken te verdiepen.  Een greep uit de bijkomende opleidingen: Zweedse, Californische en Hawaïaanse massage, Holistic Pulsing,  belevingsgerichte massages voor bejaarden en dementerenden…

Ik tracht te zorgen voor een totaalervaring aan geuren, muziek en gevoel.  Doel is om rust en ontspanning te bieden en om je mee te nemen naar een andere wereld. Een wereld waar jij belangrijk bent en helemaal tot ontspanning kan komen. Waar je met al je zintuigen rust en ontspanning kan waarnemen.

Mijn massages bestaan vooral uit lange diepgaande en ritmische bewegingen, welke een meditatieve werking hebben, afgewisseld met kortere kneedbewegingen.  Alle massages worden met evenveel aandacht gegeven.  Daarom zal ik nooit meer dan 2 massages op een dag geven.  Ik vind het belangrijk dat elke massage met dezelfde intentie gegeven wordt.

Ik bied massages aan voor 30 minuten, 40 minuten of 60 minuten;

  • Rug, hoofd, nek en schoudermassage (30 minuten)
  • Massage van de benen en voeten (30 minuten)
  • Hoofd en gezichtsmassage (30 minuten)
  • Voetmassage (30 minuten), eventueel in combinatie met een magnesiumvoetbadje* (+30 minuten)
  • Lichaamsmassage (40 of 60 minuten)

*Magnesium voorkomt spierkrampen, zorgt voor soepele gewrichten en geeft energie.  Het heeft tevens een gunstige invloed op het stofwisselingssysteem.  Een voetbadje met magnesium duurt 30 minuten zodat de huid de magnesium goed kan opnemen.

Privacy vind ik zeer belangrijk en tracht ervoor te zorgen dat u zich optimaal op uw gemak kan voelen.  Ik verlaat de kamer tijdens het aan-  en uitkleden.  Verder werk ik gedurende heel de massage met handdoeken zodat u zich op geen enkel moment naakt zult voelen.  Enkel het op dat moment te masseren lichaamsdeel wordt ontkleed.  Geslachtsorganen blijven altijd bedekt. Discretie staat centraal. Ontspanning begint bij zich comfortabel voelen en daar besteed ik aandacht aan.

Het is een maatschappelijk misverstand om te accepteren dat stress bij het leven hoort.

– Richard Carlson