Ontdek massagepraktijk Petit Grain in Ramsdonk en laat u optimaal verwennen.

Ik bied zowel massages voor volwassenen als belevingsgerichte massage, gecombineerd met access bars voor ouderen aan.

Intuïtieve relaxatiemassage voor volwassenen

De heilzame werking van massages is al eeuwenlang bekend.  Massages werken door op mentaal, emotioneel, energetisch en fysiek vlak.  Massages geven een vermindering van stress door de kalmerende werking op de zenuwen. Oxytocine wordt geproduceerd waardoor een gevoel van ontspanning en welbehagen ontstaat. Na een massage kan men kwaliteitsvoller slapen.  De bloeddruk daalt, spanningen nemen af. Endorfinen komen vrij die stemmingverhogend en pijnstillend werken.  Men komt positiever in het leven te staan.   Men komt meer in contact met het lichaam waardoor het zelfgenezend vermogend van het lichaam aangesproken wordt.
Een massage heeft een positieve invloed op verschillende processen in het lichaam zoals o.a. bloed- en lymfecirculatie, spijsverteringprocessen, afvalstoffen worden afgevoerd.

Naast een 2 jaar durende opleiding tot massagetherapeut in het zomerhuis te Ekeren volgde ik verschillende cursussen om mij verder in massagetechnieken te verdiepen.  Een greep uit de bijkomende opleidingen: Zweedse, Californische en Hawaïaanse massage, Holistic Pulsing,  belevingsgerichte massages voor bejaarden en dementerenden…

Ik tracht te zorgen voor een totaalervaring aan geuren, muziek en gevoel.  Doel is om rust en ontspanning te bieden en om je mee te nemen naar een andere wereld. Een wereld waar jij belangrijk bent en helemaal tot ontspanning kan komen. Waar je met al je zintuigen rust en ontspanning kan waarnemen.

Mijn massages bestaan vooral uit lange diepgaande en ritmische bewegingen, welke een meditatieve werking hebben, afgewisseld met kortere kneedbewegingen.  Alle massages worden met evenveel aandacht gegeven.  Daarom zal ik nooit meer dan 2 massages op een dag geven.  Ik vind het belangrijk dat elke massage met dezelfde intentie gegeven wordt.

Ik bied massages aan voor 30 minuten, 40 minuten of 60 minuten;

  • Rug, hoofd, nek en schoudermassage (30 minuten)
  • Massage van de benen en voeten (30 minuten)
  • Hoofd en gezichtsmassage (30 minuten)
  • Voetmassage (30 minuten), eventueel in combinatie met een magnesiumvoetbadje* (+30 minuten)
  • Lichaamsmassage (40 of 60 minuten)

*Magnesium voorkomt spierkrampen, zorgt voor soepele gewrichten en geeft energie.  Het heeft tevens een gunstige invloed op het stofwisselingssysteem.  Een voetbadje met magnesium duurt 30 minuten zodat de huid de magnesium goed kan opnemen.

Privacy vind ik zeer belangrijk en tracht ervoor te zorgen dat u zich optimaal op uw gemak kan voelen.  Ik verlaat de kamer tijdens het aan-  en uitkleden.  Verder werk ik gedurende heel de massage met handdoeken zodat u zich op geen enkel moment naakt zult voelen.  Enkel het op dat moment te masseren lichaamsdeel wordt ontkleed.  Geslachtsorganen blijven altijd bedekt. Discretie staat centraal. Ontspanning begint bij zich comfortabel voelen en daar besteed ik aandacht aan.

Het is een maatschappelijk misverstand om te accepteren dat stress bij het leven hoort.

– Richard Carlson

Belevingsgerichte aanraking voor ouderen

Ook ouderen en dementerenden hebben behoefte aan aanraking.  Aanraking is immers het eerste zintuig dat zich in het menselijk embryo heeft ontwikkeld.  Het betreft een instinctieve en primaire behoefte. Aanraking is van vitaal belang voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Bij dementie is er nog weinig contact met de buitenwereld.  Een aanraking of massage is een communicatievorm zonder woorden.  Aanraking en massage geeft geborgenheid en warmte. De tastzin is het enige zintuig waarbij het hele lichaam betrokken is.  Alle andere zintuigen bevinden zich in het hoofd.

Een massage voor ouderen en dementerenden wordt beperkt tot een zachte hand- en voetmassage, eventueel aangevuld met een zachte schouder- en hoofdmassage. Indien de persoon bedlegerig is, kunnen zachte wiegbewegingen toegevoegd worden of access bars punten op het hoofd kunnen aangeraakt worden welke voor een diepe ontspanning zullen zorgen.  Alle aandacht hierbij gaat naar de persoon in kwestie en zijn/haar comfort.

Voor deze massages richt ik mij enkel tot rusthuizen, en kom per dagdeel van minimaal 2u ter plaatse.  Binnen deze tijdspanne kunnen meerdere mensen gemasseerd worden.