Ik ben Carine en ben in 2009 met mijn praktijk begonnen.  Eerst in bijberoep, en door de jaren heen heb ik mijn zelfstandige activiteit stelselmatig  uitgebreid. 

Ik ben houder van het door de Federale Overheid erkend diploma tot “Gespecialiseerde voetverzorger” (medische pedicure). Bovendien volg ik jaarlijks bijscholingen om technieken op te frissen en nieuwe technieken bij te leren om u nog beter te kunnen helpen met eventuele voetproblemen.     

Met de opleiding access bars zou ik mensen graag meer vrijheid bezorgen.  En vrijheid begint in het hoofd, nl. in de manier waarop men naar de dingen kijkt.  Als men ertoe komt het hoofd leeg te maken, kan men terug in beweging komen en angsten en beperkingen loslaten.

Wat betreft relaxatiemassages heb ik als doel om rust en ontspanning te bieden, om je even weg te trekken uit de stresserende realiteit van elke dag.    Ook hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd.

Ik vind het belangrijk dat mensen meer tot ontspanning kunnen komen en onthaasten.  Chronische stress kenmerkt immers de huidige wereld.  Daardoor zijn we de verbinding met onszelf en met de natuur kwijt geraakt en draven we maar door…  Een citaat van Dalai Lama beschrijft precies wat ik bedoel;  Wat me het meest verbaast bij de westerse mens, is dat hij zijn gezondheid opoffert om veel geld te verdienen en vervolgens dat geld weer uitgeeft om zijn gezondheid terug te krijgen. Door altijd maar met de toekomst bezig te zijn, beleeft hij het heden niet. Hij leeft dus noch in het heden, noch in de toekomst. Hij leeft alsof hij nooit zal moeten sterven en sterft alsof hij nooit geleefd had.   Dalai Lama

Ik heb een loopbaan van 30j bij eenzelfde werkgever achter de rug.  Ik kijk daar zeker niet negatief op terug, maar feit is dat mijn lichaam het begon af te weten.  Ik had last van fysieke pijnen en stond soms letterlijk stijf van de stress.  Stress die o.a. werd veroorzaakt door een snel veranderende omgeving die niet meer als “mijn” wereld aanvoelde.  Ik was het tevens beu om de hele dag in eenzelfde houding achter een scherm te vertoeven.  Vaak had ik van heel de dag geen natuurlijk daglicht gezien.  Ik begon dit alles als tijdverlies te beschouwen en het had een negatieve impact op mijn lichaam.

Door bewuster in het leven te gaan staan, heb ik een aantal zaken over een andere boeg gegooid.  Ik ben bij mijn werkgever weggegaan en ben 100% voor mijn praktijk gegaan.    Ik kijk er echter op toe dat er een evenwichtige balans is tussen werk en vrije tijd.  Ik maak tijd om mijn lichaam en geest voldoende te ont-spannen en zoveel mogelijk zaken te doen waar ik blij van word, zowel privé en professioneel.  Ik raad dat iedereen aan die gezonder wil leven.

Ik hoop dat mijn website je aanspreekt en dat ik je kan welkom heten in mijn praktijk!

Lieve groetjes, Carine