Ik ben Carine en ben in 2009 met mijn praktijk begonnen.  Eerst in bijberoep, en door de jaren heen heb ik mijn zelfstandige activiteit stelselmatig  uitgebreid totdat dit mijn hoofdberoep is geworden.

Ik ben houder van het door de Federale Overheid erkend diploma tot “Gespecialiseerde voetverzorger”. In de volksmond “paramedische pedicure” genoemd. Een gespecialiseerd voetverzorger behandelt problemen op huid- en nagelniveau. Wij stellen echter geen diagnoses, en voeren geen medische behandelingen uit.

Ik volg jaarlijks bijscholingen om technieken op te frissen en nieuwe technieken bij te leren zodat ik u steeds beter zou kunnen helpen bij eventuele problemen.    

Verder vind ik het belangrijk om mensen meer tot ontspanning te kunnen brengen en te onthaasten. Chronische stress kenmerkt immers de huidig wereld. Hierdoor geraken we de verbinding met onszelf en de natuur kwijt en draven we maar door.  

Vandaar bied ik relaxatiemassages aan. Een zalige voetmassage na een pedicure trekt je even weg uit de stresserende realiteit van elke dag. Uiteraard kan je ook kiezen voor een volledige relaxatiemassage waarbij het volledige lichaam (met uitzondering van erogene zones) wordt gemasseerd. Met de access bars zou ik mensen graag meer vrijheid bezorgen.  En vrijheid begint in het hoofd, nl. in de manier waarop men naar de dingen kijkt.  Als men ertoe komt het hoofd leeg te maken, kan men terug in beweging komen en angsten en beperkingen loslaten.

Ik heb een loopbaan van 30j bij eenzelfde werkgever achter de rug.  Ik kijk daar zeker niet negatief op terug, maar feit is dat mijn lichaam het begon af te weten.  Ik had last van fysieke pijnen en stond soms letterlijk stijf van de stress.  Stress die o.a. werd veroorzaakt door een snel veranderende omgeving die niet meer als “mijn” wereld aanvoelde.  Ik was het tevens beu om de hele dag in eenzelfde houding achter een scherm te vertoeven.  Vaak had ik van heel de dag geen natuurlijk daglicht gezien.  Ik begon dit alles als tijdverlies te beschouwen en het had een negatieve impact op mijn lichaam.

Door bewuster in het leven te gaan staan, heb ik een aantal zaken over een andere boeg gegooid.  Ik ben bij mijn werkgever weggegaan en ben 100% voor mijn praktijk gegaan.    Ik kijk er echter op toe dat er een evenwichtige balans is tussen werk en vrije tijd.  Ik maak tijd om mijn lichaam en geest voldoende te ont-spannen en zoveel mogelijk zaken te doen waar ik blij van word, zowel privé en professioneel.  Ik raad dat iedereen aan die gezonder wil leven.

Ik hoop dat mijn website je aanspreekt en dat ik je kan welkom heten in mijn praktijk!

Lieve groetjes, Carine